Doorgaan naar hoofdcontent

Eén mogelijke oorzaak waarom tegels los komen te zitten

Een citaat op het internet van een ervaren tegelzetter: 

Als de tegels op een klein gedeelte hol klinken, kan het zijn dat de tegellijm niet goed gehecht heeft aan de tegel, en dat er nu een soort luchtbel onderzit. 
Als de voegen los gaan laten, en de tegel gaat kraken als je er op staat, dan ligt de tegel los, en zul je die moeten loshalen en vervangen. 

De grootste fout die vaak gemaakt wordt, is dat er te weinig lijm wordt aangebracht, of dat er een te fijne lijmkam is gebruikt. 
Bij het opdrogen van de lijm krimt deze dan los van de tegel. 


Kan dit toch opgelost worden zonder breekwerk?

Ja, dat kan.
Dankzij Carrofix.be

Met de injectiehars 6140 is uw probleem snel opgelost! Door het boren van enkele kleine gaatjes in de bestaande voeg rondom de losse tegel, holle of losliggende vloer, kan onze hiervoor speciaal ontwikkelde waterdunne 2 componenten injectiehars geïnjecteerd worden. Deze vloeit onder het tegelwerk, waardoor de losse tegel of losliggende vloertegel weer vast komt te liggen en zo weer draagkracht heeft.
Na het injecteren van de losse tegel, losliggende vloertegel en de droging van minimaal 3 uur kunnen de boorgaatjes weer gevoegd worden met de originele voegkleur. Onze injectiehars kan ook toegepast worden bij vloerverwarming, het boortje wat bijgeleverd word is 1,5 cm lang zodat u precies onder de tegel komt en niet in de vloerverwarming boort!
LET OP! Hars op kamertemperatuur verwerken, anders is deze te lobbig, en zal daardoor niet goed kunnen vloeien!

Reparatie is simpel en snel!

Deze tegel “reparatie” is door het speciaal ontwikkelde kokersysteem met een normale kit spuit uit te voeren en vergt geen “specialistische” behandeling. Voor een tegel afmeting van 60×60 cm adviseren wij 1 koker injectiehars per tegel, voor een kleinere afmeting 30×30 cm kunt u wellicht 2 tegels injecteren met 1 koker injectiehars.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Losse vloertegels vastzetten

Wij lazen volgende vraag op het internet. " in mijn badkamer zijn een aantal vloertegels los komen te zitten, het voegsel “breekt eruit”, waarschijnlijk omdat het op een houten vloer is getegeld en het zaakje “werkt. Omdat ik nog van plan ben om ”ooit" de hele badkamer inclusief vloer te vernieuwen, wil ik nu niet de hele vloer eruit slopen en opnieuw tegelen. Kan ik het euvel van de losse tegels verhelpen door met cement of iets dergelijks de voegen te vullen? En welk product kan ik daarvoor het best gebruiken?" Op deze vraag krijg je diverse antwoorden. allemaal zeer goede pogingen en zelfs mogelijk goede oplossingen een kleine greep hieruit: - met plamuurmes alle voegen eruit halen en dan met stucprimer terug opvullen - structuurkit - uitbreken helemaal enz.... Een andere éénvoudige oplossing is met een twee componenten epoxy opvullen door het boren van een klein gaatje Hoe aanpakken? 1) eerst de voegen herstellen 2) deze kan je veilig uithalen waar no...

Klussen in huis & doe het zelf & losse tegels herstellen

Vooral in de wat oudere huizen komt het regelmatig voor: tegels die losraken en dus weer moeten worden vastgezet. Door vocht, stoten, ouderdom of anderszins raken tegels los, op de vloer, aan de wand. Natuurlijk is het mogelijk om een wand in het geheel opnieuw te betegelen, maar wat als er maar een enkel tegel los zit? Daarom gaan we in de reparatie van enkele los zittende tegels. Je kunt loszittende tegels zelf vrij eenvoudig herstellen. Losse tegels herstellen Los zittende tegels kunnen overal in huis voorkomen, maar tegels komen vooral los op plekken waar de temperatuur nogal wisselt of waar er vocht is. Denk aan de hal, een kook hoek, vlak bij cv-leidingen en zo verder. Als je op zo’n tegel, of partij tegels, voorzichtig tikt, hoor je een holle klank. Heel anders dan bij de tegels die wel goed vast zitten. Maar niet getreurd, dat gaan we zelf herstellen. Hoe doe je dat zelf. Een advies dat wij lazen was volgende. Dit zijn en kunnen perfecte oplossingen zijn. Wij verkiezen e...